12 ГОДИНА СТАРА ШЉИВОВА ПРЕПЕЧЕНИЦА

Као што је шљива најлепше дрво из породице ружа тако је и ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ најмириснија ружа међу СТАРИМ СРПСКИМ ракијама. ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ је стара српска шљивова препеченица јачине 45% в/в која је у храстовим бурадима одлежала 12 година. Добијена од најквалитетнијих сорти шљива са воћњака породице Продановић из села Придворица, на источним падинама планине Јелице код Чачка.

ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ се чува у подрумима породице Продановић где оптимална температура и влажност дају најбоље услове за сазревање ракије. Храстова бурад , најчешће запремине 500 литара, у којима ракија одлежава годинама, заслужна су за формирање специфичне ароме и укусних својстава овог пића. Редовна контрола младих и старих дестилата ЈЕЛИЧКОГ ДУКАТА даје стални квалитет а самим тим и врхунску позицију на нашем и страном тржишту .

Производња шљивове препеченице је традиција породице Продановић стара колико и сама породица а чији корени у чачанском крају сежу у 18-ти век. Ветрови који шибају нашу земљу, наш народ, па тако и породицу Продановић учинили су да стара, одлежала ракија буде вредна колико и дукат. Ракија је представљала залог за сигурнију али увек неизвесну будућност. Школовала је децу, женила синове , удавала кћери, плаћала порезе и омогућавала да се у весељу и са оптимизмом чека сутра. 12 година старења у храстовим бурадима дали су ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ златно жуте, ћилибарне боје префињеног укуса.

ЗДРАВ СИ!