О НАМА

После 12 година проведених у храстовим бурадима рађа се ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ. Потиче од шљиве која расте на породичном имању породице Продановић у селу Придворица код Чачка. Сама традиција печења ракије стара је колико и породица Продановић чији корени датирају још из 18-ог века.

Воћњак лежи на осунчаним и ветровитим источним падинама планине Јелице на великој надморској висини, (од скоро 600 метара), где природно ливадско, али и шумско окружење у ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ уносе читаву лепезу свежих мириса.

Производња започиње великом бригом о засадима воћњака. Одабир квалитетних плодова шљиве уз одвајање коштица, контролисаном ферментацијом и двоструком дестилацијом, као резултат дају високо квалитетан дестилат. Редовна контрола младих и старих дестилата ЈЕЛИЧКОГ ДУКАТА даје стални квалитет, а самим тим и врхунску позицију на нашем и страном тржишту.