12 GODINA STARA ŠLjIVOVA PREPEČENICA

Kao što je šljiva najlepše drvo iz porodice ruža tako je i JELIČKI DUKAT najmirisnija ruža među STARIM SRPSKIM rakijama. JELIČKI DUKAT je stara srpska šljivova prepečenica jačine 45% v/v koja je u hrastovim buradima odležala 12 godina. Dobijena od najkvalitetnijih sorti šljiva sa voćnjaka porodice Prodanović iz sela Pridvorica, na istočnim padinama planine Jelice kod Čačka. JELIČKI DUKAT se čuva u podrumima porodice Prodanović gde optimalna temperatura i vlažnost daju najbolje uslove za sazrevanje rakije. Hrastova burad, najčešće zapremine 500 litara, u kojima rakija odležava godinama, zaslužna su za formiranje specifične arome i ukusnih svojstava ovog pića. Redovna kontrola mladih i starih destilata JELIČKOG DUKATA daje stalni kvalitet a samim tim i vrhunsku poziciju na našem i stranom tržištu. Proizvodnja šljivove prepečenice je tradicija porodice Prodanović stara koliko i sama porodica a čiji koreni u čačanskom kraju sežu u 18-ti vek. Vetrovi koji šibaju našu zemlju, naš narod, pa tako i porodicu Prodanović učinili su da stara, odležala rakija bude vredna koliko i dukat. Rakija je predstavljala zalog za sigurniju ali uvek neizvesnu budućnost. Školovala je decu, ženila sinove , udavala kćeri, plaćala poreze i omogućavala da se u veselju i sa optimizmom čeka sutra. 12 godina starenja u hrastovim buradima dali su JELIČKI DUKAT zlatno žute, ćilibarne boje prefinjenog ukusa. ZDRAV SI!

ЈEDINSTVEN I NEPONOVLJIV UKUS

JELIČKI DUKAT u sebi nosi duh prošlosti i zaboravljene tradicionalne vrednosti ali i novo doba koje je pred nama. On objedinjava tradicionalni recept i najsavremeniju tehnologiju, elegantno i moderno pakovanje ali i neposrednost i toplinu srpskog sela. JELIČKI DUKAT je piće jedinstvenog bukea koje u sebi sadrži i tradiciju. To je pitko piće boje ćilibara (zlatno žuta). Zaokruženog je ukusa u kome dominiraju tonovi hrasta, ali uz baršunasto prisustvo šljive. Livade i šume koje okružuju voćnjak unose još i lepršave cvetne tonove. Stara hrastova burad u kojima DUKAT zri 12 godina učinila su ga bližim konjaku nego rakiji. KONZUMIRANjE JELIČKOG DUKATA JELIČKI DUKAT je proizvod koji se može konzumirati tokom celog dana. Predlažemo da ga služite u širokim "konjak" čašama na tempetaruri od 17°C do 20°C. Tada će njegov miris i ukus maksimalno doći do izražaja. Izazov je poslužiti i hladan DUKAT na 5°C a onda pratiti oslobađanje mirisa uz zagrevanje čaše toplotom dlana. Jedinstven ukus omogućava da se JELIČKI DUKAT pije i kao dižestiv i kao aperitiv. JELIČKI DUKAT je piće koje odlično prati jela od divljači ili crvenih mesa. Uz DUKAT kao dezert predlažemo čokoladne kolače i torte, kao i suve pite uz suve šljive. Miris i ukus kvalitetne cigare uz JELČKI DUKAT iznenadiće i najveće hedoniste. Na kraju možda je ipak najuputnije da sledite svoj instikt i lični afinitet. Ali svakako pijte ODGOVORNO!

APSOLUTNI ŠAMPION KVALITETA

JELIČKI DUKAT sa ponosom nosi epitet ŠAMPION KVALITETA NOVOSADSKOG SAJMA 2002. godine. Ovo priznanje JELIČKI DUKAT čini jedinstvenim na tržištu i izdvaja ga od sličnih proizvoda. Potvrda kvaliteta nastavljena je učešćem na Sajmovima i osvajanjem sledećih priznanja: VELIKA ZLATNA MEDALjA NOVOSADSKOG SAJMA 2003. godine VELIKA ZLATNA MEDALjA NOVOSADSKOG SAJMA 2013. godine ZDRAV SI!

ANALIZA

Brend JELIČKI DUKAT zaštićen je kod Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, a rakiju proizvodi i puni SZR PP - Pridvorica, Čačak.

Izveštaj o ispitivanju - Analiza