12 ГОДИНА СТАРА ШЉИВОВА ПРЕПЕЧЕНИЦА

Као што је шљива најлепше дрво из породице ружа тако је и ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ најмириснија ружа међу СТАРИМ СРПСКИМ ракијама. ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ је стара српска шљивова препеченица јачине 45% в/в која је у храстовим бурадима одлежала 12 година. Добијена од најквалитетнијих сорти шљива са воћњака породице Продановић из села Придворица, на источним падинама планине Јелице код Чачка. ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ се чува у подрумима породице Продановић где оптимална температура и влажност дају најбоље услове за сазревање ракије. Храстова бурад , најчешће запремине 500 литара, у којима ракија одлежава годинама, заслужна су за формирање специфичне ароме и укусних својстава овог пића. Редовна контрола младих и старих дестилата ЈЕЛИЧКОГ ДУКАТА даје стални квалитет а самим тим и врхунску позицију на нашем и страном тржишту . Производња шљивове препеченице је традиција породице Продановић стара колико и сама породица а чији корени у чачанском крају сежу у 18-ти век. Ветрови који шибају нашу земљу, наш народ, па тако и породицу Продановић учинили су да стара, одлежала ракија буде вредна колико и дукат. Ракија је представљала залог за сигурнију али увек неизвесну будућност. Школовала је децу, женила синове , удавала кћери, плаћала порезе и омогућавала да се у весељу и са оптимизмом чека сутра. 12 година старења у храстовим бурадима дали су ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ златно жуте, ћилибарне боје префињеног укуса. ЗДРАВ СИ!

ЈЕДИНСТВЕН И НЕПОНОВЉИВ УКУС

ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ у себи носи дух прошлости и заборављене традиционалне вредности али и ново доба које је пред нама. Он обједињава традиционални рецепт и најсавременију технологију, елегантно и модерно паковање али и непосредност и топлину српског села. ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ је пиће јединственог букеа које у себи садржи и традицију. То је питко пиће боје ћилибара (златно жута). Заокруженог је укуса у коме доминирају тонови храста, али уз баршунасто присуство шљиве. Ливаде и шуме које окружују воћњак уносе још и лепршаве цветне тонове. Стара храстова бурад у којима ДУКАТ зри 12 година учинила су га ближим коњаку него ракији. КОНЗУМИРАЊЕ ЈЕЛИЧКОГ ДУКАТА ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ је производ који се може конзумирати током целог дана. Предлажемо да га служите у широким "коњак" чашама на темпетарури од 17°Ц до 20°Ц. Тада ће његов мирис и укус максимално доћи до изражаја. Изазов је послужити и хладан ДУКАТ на 5°Ц а онда пратити ослобађање мириса уз загревање чаше топлотом длана. Јединствен укус омогућава да се ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ пије и као дижестив и као аперитив. ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ је пиће које одлично прати јела од дивљачи или црвених меса. Уз ДУКАТ као дезерт предлажемо чоколадне колаче и торте, као и суве пите уз суве шљиве. Мирис и укус квалитетне цигаре уз ЈЕЛЧКИ ДУКАТ изненадиће и највеће хедонисте. На крају можда је ипак најупутније да следите свој инстикт и лични афинитет. Али свакако пијте ОДГОВОРНО!

АПСОЛУТНИ ШАМПИОН КВАЛИТЕТА

ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ са поносом носи епитет ШАМПИОН КВАЛИТЕТА НОВОСАДСКОГ САЈМА 2002. године. Ово признање ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ чини јединственим на тржишту и издваја га од сличних производа. Потврда квалитета настављена је учешћем на Сајмовима и освајањем следећих признања: ВЕЛИКА ЗЛАТНА МЕДАЉА НОВОСАДСКОГ САЈМА 2003. године ВЕЛИКА ЗЛАТНА МЕДАЉА НОВОСАДСКОГ САЈМА 2013. године ЗДРАВ СИ!

АНАЛИЗА

Бренд ЈЕЛИЧКИ ДУКАТ заштићен је код Завода за интелектуалну својину Републике Србије, а ракију производи и пуни СЗР ПП - Придворица, Чачак.

Извештај о испитивању - Анализа